Samara Baumgärtner-Bertsch – muziektherapie

Muziek biedt unieke mogelijkheden om gedachten te verzetten, gevoelens te uiten, houvast te bieden, in beweging te komen of rust te geven. Muziek verbindt, en geeft plezier! En plezier is vaak de sleutel om nieuwe vaardigheden aan te leren.samara

Uniek in Muziek is een bedrijf van Samara Baumgärtner – Bertsch, muziektherapeute en muziekdocente.

Uniek in Muziek biedt lessen aan in piano, keyboard, cello, zang, gitaar, blokfluit, djembé, algemene muzikale vorming en instrumentoriëntatie.
Er wordt les gegeven naar de wensen en mogelijkheden van de leerling. Het doel van de les is het aanleren van nieuwe vaardigheden en hier plezier aan te beleven.

Wanneer gekozen wordt voor muziektherapie zal de nadruk liggen op innerlijke ontwikkeling (kort gezegd: het oplossen van problemen, of het leren omgaan met problemen) en worden er samen doelen opgesteld. Muziek wordt als middel gebruikt om deze doelen te bewerkstelligen.

De lessen en therapie kunnen zowel individueel als in groepsverband gegeven worden.

 

Voor wie?

De muzieklessen en -therapie zijn er voor mensen van alle leeftijden die bijvoorbeeld speciale begeleiding en ondersteuning nodig hebben, die niet mee kunnen komen in het reguliere aanbod van muzieklessen, die op gehoor willen leren spelen, die van akkoorden of van noten willen leren spelen, die met de kleurenmethode willen leren spelen, die moeite hebben met sociale interacties, die willen leren samenspelen, die hun gevoelens willen uiten in muziek of die structuur nodig hebben.

Meer informatie

www.uniek-in-muziek.nl
samara@strijkdomein.nl

Agenda

dec
17
ma
hele dag Kerstweek 2018 @ Strijkdomein
Kerstweek 2018 @ Strijkdomein
dec 17 – dec 22 hele dag
Strijkdomein Kerst Week poster Volwassenen: Maandag 17/12, 19:00-21:00 Chistmas Carols for Adults met aansluitend Kerstborrel Kinderen: Maandag 17/12, 16:00 – 17:00: Groep A Twinkle uurtje olv. Laura Maandag 17/12, 16:00 – 17:00: Groep B/C/D, volw[...]
jan
11
vr
19:00 Strijkdomein Café @ Strijkdomein
Strijkdomein Café @ Strijkdomein
jan 11 @ 19:00 – 21:30
Uitsluitend voor spelende volwassenen van het Strijkdomein 🙂
mrt
14
do
19:00 Strijkdomein Café @ Strijkdomein
Strijkdomein Café @ Strijkdomein
mrt 14 @ 19:00 – 21:30
Uitsluitend voor spelende volwassenen van het Strijkdomein 🙂

Testimonials

Strijkdomein
Strijkdomein is meer dan alleen leren spelen op een instrument. We werken samen in projecten rondom thema's. Op vrijdag 19 juni 2015 hebben we twee voorstellingen: voor de jongere kinderen is er het Strijkdomein Strijkorkest,  voor de oudere kinderen en de volwassenen maken we een reis door de muziekgeschiedenis in de voorstelling "6 Eeuwen in 60 minuten"