Nil Domenech – cello

Hallo! Ik ben Nil Domenech, een cellist uit Barcelona (Spanje) en ik woon nu acht jaar in Nederland. Ik heb mijn hele studie in klassieke muziek in Nederland gedaan, eerst in Groningen aan het Prins Claus conservatorium en daarna in Den Haag, aan het Koninklijk Conservatorium. In Groningen heb ik pedagogiek en methodiek vakken gehad en in Den Haag lag de focus op mijn ontwikkeling als uitvoerend musicus. Ik hou heel veel van lesgeven aan jongeren en volwassenen. Al toen ik jong was wilde ik eventueel leraar worden, en nu doe ik dat graag bij het Strijkdomein!

 

Ik heb jaren ervaring met les geven aan kinderen en volwassenen van verschillende niveaus. Ik vind het leerproces in de klas heel belonend, en help studenten graag met hun muzikale groei.

 

Ik treed ook regelmatig op met verschillende groepen; een piano trio, een cello kwartet en een piano duo. Dit jaar ben ik geselecteerd als academist bij het Amsterdam Sinfonietta. Naast mijn cello hou ik heel veel van sporten – ik ben kickbokser voor een tijd geweest – en heb ik ook interesse in psychologie (o.a. in podium angst en leren) en filosofie.

Phone

 

06 12 20 85 29

E-mail