Laura Keuzenkamp – altviool / viool

Toen ik een jaar of 9 was, wist ik het zeker: later word ik viooljuf! Nu is mijn droom uitgekomen en geef ik met heel veel plezier viool- en altvioolles op het Strijkdomein.

Voor het zo ver was, heb ik eerst een hele weg afgelegd. Van 2007 tot 2010 heb ik Muziekwetenschap gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Daar heb ik het diploma Bachelor of Music gehaald. Nog tijdens deze studie ben ik aangenomen op het Conservatorium in Maastricht waar ik van 2009 tot 2015 altviool heb gestudeerd bij Julia Dinerstein.

Na een aantal jaren thuis en aan huis lesgegeven te hebben, kwam ik bij het Strijkdomein terecht. Met nog 6 collega’s vormen wij een collectief en hebben we ieder jaar tal van gezamenlijke activiteiten voor onze leerlingen. Ik geef op het Strijkdomein voornamelijk vioolles, een instrument dat natuurlijk voor velen al heel bekend is, maar wist je dat je ook al heel jong kunt beginnen met altviool spelen?! De altviool is dan wel de grotere broer van de viool, maar er worden ook speciale ‘kinder-altviolen’ gemaakt, waardoor het voor echt íedereen mogelijk is om de mooie, warme klank van de altviool te ontdekken.

Lesgeven doe ik vanuit de Suzuki Methode, waarbij kinderen al op heel jonge leeftijd spelenderwijs en op gehoor viool of altviool leren spelen. Het doel van de methode is niet om professionele musici op te leiden, maar om middels de muziek een mooi karakter te kweken. De opleiding tot volleerd Suzuki docent volg ik aan het Conservatorium van Antwerpen bij Veerle van Gorp, Wim Meuris en Koen Rens.